Intenzivni napadi ruskog zrakoplovstva u Siriji uoči velike kopnene operacije

Ruske i sirijske zračne snage od jutra, 23. siječnja, intenzivno vrše napade na islamističke borce iz radikalne organizacije „Hayat Tahrir ash-Sham“ u regiji Aleppo. Prema navodima agencije Al-Masdar News, ovi napadi prethode velikoj kopnenoj operaciji vladinih snaga zapadno od grada Aleppa (čiji je najveći dio od 2016. g. pod nadzorom sirijske vojske, ali su u njegovim zapadnim i jugo-zapadnim predgrađima, kao i na jugo-zapadu istoimene regije uz granicu s regijom Idlib, i dalje ostale postrojbe radikalnih islamističkih organizacija).

Napadi ruskog zrakoplovstva fokusirani su na zapadna i jugo-zapadna predgrađa Aleppa, a većina napada posljednjih je sati vršena na prigradska naselja Rashidin 3 i Rashidin 4, Kafr-Hamra, Leramun i Al-Zahra, u kojima se nalaze položaji spomenute islamističke organizacije.

Prema navodima spomenutog medija, vladine snage očekuju davanje „zelenog svjetla“ od strane vojnog zapovjedništva za otpočinjanje kopnene operacije istodobno u više smjerova.

Ove se informacije poklapaju s našim prethodnim analizama i prosudbama stanja na sirijskim bojišnicama, kao i informacijama o koncentraciji na gore spomenutoj bojišnici iranskih specijalnih postrojbi „Quds“ Korpusa straže islamske revolucije, kojima je ranije zapovjedao nedavno ubijeni iranski general Qassem Soleimani, ali i informacijama o ruskom prebacivanju novih vojnih efektiva u Siriju, prije svega oklopnih snaga (vidi link ispod teksta).

Zoran Meter: Rusija u Siriju šalje dodatne oklopne snage. Sve je spremno za završnu bitku!





 

 

Komentari

komentar





You may also like