Iračka vojska pokrenula operaciju protiv „IS“ na granici sa Sirijom

Iračka vojska je u ponedjeljak, 25. veljače, pokrenula vojnu operaciju protiv terorističke organizacije „Islamska država“ u svojim pograničnim regijama sa Sirijom, izjavio je irački general Yahya Rasool.

„Operacija se provodi u pustinjskim dijelovima regija Salah-ed-Din, Nineva i Anbar na granici sa Sirijom. Cilj operacije, u kojoj sudjeluju kopnene snage i zrakoplovstvo, je uništenje ostataka ISIL-ovih bandi i nedopuštenje infiltracije terorista“, kazao je irački general u izjavi koja je uslijedila nakon niza priopćenja arapskih medija o navodnom uspjehu boraca „IS“ na čelu s vođom Abu Bakirom al-Baghdadijem, da se iz Sirije prebace u iračku regiju Anbar.

Podsjećamo: Irak je prošli tjedan na granicu sa Sirijom rasporedio dodatne snage, u iščekivanju završnog obračuna s ostacima ISIL-ovih snaga. Jučer je Reuters izvijestio kako su pripadnici kurdsko-arapskog saveza iz „Sirijskih demokrastskih snaga“ (SDF) posljednjih dana iračkim vlastima predali 280 njihovih državljana i stranih plaćenika, koji su se u Siriji borili na strani „Islamske države“.

 

 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like