Iračko zapovjedništvo: Mosul oslobođen od džihadista

Iračko Ministarstvo obrane objavilo je informaciju o potpunom oslobođenju grada Mosula od snaga terorističke organizacije „Islamska država“, priopćila je televizija Sky News Arabia.

„Teroristi više ne drže niti jednu zonu Mosula. Njihovi borci nemaju drugog izlaza osim kapitulacije. Nazočnost „Islamske države“ u Iraku završila je zauvjek“, navodi se u izjavi tamošnjeg MO.

Danas je iračka vojska počela napad na zonu glavne mosulske džamije Al-Nuri“, koja je prošlog tjedna srušena eksplozivom. Vojno zapovjedništvo je javilo kako irački vojnici neće ulaziti u prostor same džamije jer je ona minirana od strane ISIL-a.

Sinoć su postrojbe vojske i policije prodrle u zonu Stari grad u zapadnom Mosulu, gdje se spomenuta džamija i nalazi. U svezi s njezinim oslobođenjm uskoro se očekuje i televizijsko obraćanje premijera Haidara al-Abadija, koji će iračkoj javnosti objaviti vijest o oslobođenju Mosula od trogodišnje okupacije  boraca „Islamske države“.

Prije točno tri godine, 29. lipnja 2014., vođa „Islamske države“ Abu Bakr al-Bagdadi je u mosulskoj džamiji „Al-Nuri“ objavio vijest o osnivanju „kalifata“.

Komentari

komentar
0 komentara

You may also like