Iran će „sravniti sa zemljom“ Tel Aviv i Haifu

Samo dan nakon što je načelnik Glavnog stožera izraelske vojske Aviv Kochavi izjavio kako vojska te zemlje ažurira planove za suzbijanje iranskog nuklearnog potencijala, reagirala je i iranska vojska. U priopćenju njezinog glasnogovornika Abolfazl Shekarchija, navedeno je kako će Iran “sravniti sa zemljom” Tel Aviv i Haif u slučaju izraelskog napada na Islamsku Republiku.

Ako Izrael “učini najmanju pogrešku protiv Islamske Republike, udarit ćemo po raketnim bazama iz kojih kažu da će napasti Iran, a također ćemo što prije sravniti Tel Aviv i Haifu”, generala Shekarchija citirala je agencija Fars riječi glasnogovornika iranske vojske

Prema njegovim riječima, Izrael ne shvaća stvarni vojni potencijal Irana.

“Ova kancerogena izraslina u regiji (Izrael, op. GN) mora se eliminirati, jer je nanijela veliku štetu muslimanima”, dodao je glasnogovornik iranske vojske.

Podsjećamo: jučer smo na ovu temu objavili naš komentar o izjavama zapovjednika Glavnog stožera izraelske vojske Aviva Kochavija, američkog državnog tajnika Anthoniya Blinkena, kao i ruskog šefa diplomacije Sergeja Lavrova koji nudi posredovanje Moskve između Washingtona i Teherana. Možete ga pročitati na poveznici ispod teksta.

Izraelski general o vojnim planovima protiv Irana; moguće posredovanje Moskve





 

 





 

 

Komentari

komentar

You may also like