Iran: dron-ubojica generala Soleimanija poletio je s baze SAD-a u Kuvajtu

Američko ubojstvo najpoznatijeg iranskog generala Qassema Soleimanija početkom siječnja u bagdadskoj zračnoj luci i dalje je „vruća“ tema kojom se bavi iranski vojni i politički vrh, kao i tamošnji mediji. O tome svjedoči i današnja vijest iranske agencije Fars, prema kojoj su zračno-svemirske snage iranskog Korpusa straže islamske revolucije objavile kako je bespilotna letjelica (dron), koja je izvršila ubojstvo generala Soleimanija, poletjela s američke vojne baze u Kuvajtu. To je priopćio zapovjednik spomenutih snaga iranskog Korpusa – brigadni general Amir Ali Hajizade.

On je, također, kazao, kako je iranska vojska zabilježila „aktivnosti dronova i lovaca“ u zoni međunarodne zračne luke u Bagdadu nekoliko minuta prije napada na automobil u kojemu se nalazio spomenuti general, ali „nije znala kako je njihov cilj upravo Soleimani“.

U navedenom priopćenju nije rečeno hoće li Iran u svezi ovih informacija poduzeti određene osvetničke akcije po teritoriju Kuvajta.

Podsjećamo: ranije su iranski izvori tvrdili kako je ubojiti američki napad na Soleimanija izvršen, najvjerojatnije, s jedne od četiriju američkih bliskoistočnih baza, ne spominjući izričito i ovu u Kuvajtu.

Komentari

komentar





You may also like