Iran: Era izraelskih zračnih napada na Siriju je završena

Nakon prekjučerašnjih, i općenito prošlotjednih izraelskih zračnih napada na iranske snage u Siriji danas se oglasio i službeni Teheran, obećavši Izraelu snažan odgovor, uz izjavu kako je „era izraelskih napada na arapsku republiku završena“ (info Reuters).

Said Hatibzade, glasnogovornik iranskog Ministarstva obrane, sinoć je na konferenciji za medije izjavio kako „cionistički režim dobro zna da je epoha (njegovih) napada i bježanja u Siriji završena, i zato su oni vrlo oprezni“.

„Iranska nazočnost u Siriji temelji se na zakonitom pozivu, i ako će netko to kršiti, naš odgovor bit će snažan“, upozorio je Hatibzade.

Ova je reakcija uslijedila nakon prošlotjednih velikih gubitaka iranskih snaga u Siriji u izraelskim zračnim napadima na tamošnje vojne objekte za koje se sumnja da su u njima smješteni iranski vojnici, uključno i časnici specijalnih postrojbi Quds iz iranskog Korpusa straže islamske revolucije. Navodno je u tim napadima poginulo na desetke sirijskih, iranskih i proiranskih vojnika.

 
 

Komentari

komentar

You may also like