Iran i Pakistan dogovaraju prometnu i ekonomsku suradnju

“Iran i Pakistan imaju duboke i široke odnose”, rekao je Ahmad Vahidi, iranski ministar unutarnjih poslova tijekom intervjua za IRNA u Islamabadu danas nakon sastanka sa svojim pakistanskim kolegom. Iranski ministar je stigao u posjet na poziv pakistanskog ministra unutarnjih poslova, a održani su sastanci sa šefom pakistanske vojske te je predviđen i sastanak sa pakistanskim premijerom Imran Khanom

Osvrnuvši se na snažne odnose dviju zemalja u političkom, obrambenom i sigurnosnom sektoru, Vahidi je istaknuo i potrebu za razvojem međusobne ekonomske suradnje. Rekao je da Teheran i Islamabad imaju potrebne kapacitete za jačanje gospodarskih odnosa i da su spremni to iskoristiti na obostranu korist . Rekao je da Iran i Pakistan imaju kontinuirane i konstruktivne konzultacije oko stanja u regiji i šire.

Ministri su dogovorili izgradnju novih graničnih prijelaza. Dodao je kako su granični terminali, željeznički promet, ceste i tržišta dobra prilika za razvoj bilateralne gospodarske suradnje. Ministar unutarnjih poslova Irana rekao je da je korištenje željezničkih kapaciteta između Irana i Pakistana dovodi do proširenja odnosa i dodao da Pakistan može pristupiti Turskoj i Europi putem iranskih željeznica, što će proširiti stratešku suradnju i transport.

Komentari

komentar

You may also like