Iran okrivljuje Izrael i SAD za hakerski napad na infrastrukturu opskrbe gorivom

Iran je danas optužio Izrael i Sjedinjene Države da su organizirali hakerski napad koji je poremetio prodaju plina i goriva diljem Islamske Republike.

“Iako ne možemo još reći forenzički točno, s analitičke točke gledišta, ovaj napad su definitivno izveli Amerikanci i cionisti”, rekao je čelnik Organizacije civilne obrane Irana, general Gholam Reza Jalali, izvijestila je iranska državna novinska agencija Tasnim. Ipak, Jalali je kazao da je tehničko ispitivanje još uvijek u tijeku.

Napad, koji se dogodio u utorak, prouzročio je stvaranje dugih redova na benzinskim postajama u većim iranskim gradovima, navodi se u izvješću. Većina postaja nastavila je s punim radom 12 sati nakon napada, rekao je Jalali. Počeo je ozbiljan infrastrukturni cyber rat, rekao je. “Trebali bismo to shvatiti ozbiljno i ispraviti naša područja slabosti.”

Jalali je također okrivio SAD i Izrael za cyber napade na iranske željeznice u srpnju ove godine i sličan napad na luku Shahid Rajaee u svibnju 2020.

Sjedinjene Države i druge zapadne sile u međuvremenu su optužile Iran da pokušava poremetiti i provaliti u njihove računalne mreže.

Komentari

komentar





You may also like