Iran: Trump prijetnjama odvraća pozornost sa svojih “katastrofalnih neuspjeha”

Teheran je u četvrtak odbacio odgovornost za raketni napad na američko veleposlanstvo u Iraku. Podsjetimo, američki predsjednik Donald Trump poručio je da će SAD smatrati Iran odgovornim “ako samo jedan Amerikanac bude ubijen”, nakon što je 20. prosinca raketirano veleposlanstvo SAD-a u Bagdadu.

“Razmislite ponovno (o napadu, op.a)”, poručio je Trump.

Iranski ministar vanjskih poslova Džavad Zarif aludirao je da Trump optužuje Iran za napad kako bi skrenuo pažnju s problema u SAD-u, za koje je navodno on odgovoran. Zato je priložio u objavi na Twitteru “screenshot” koji ukazuje na velik broj mrtvih u SAD-u zbog pandemije koronavirusa.





“Izlaganje vlastitih građana u inozemstvu neće skrenuti pažnju s katastrofalnih neuspjeha kod kuće”, napisao je Zarif na Twitteru.

Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Irana Sajed Katibzadeh je pak poručio Trumpu da se kloni “opasnog avanturizma” u posljednjim danima svog mandata, prenosi iranska državna televizija Press TV na svojim mrežnim stranicama.

“Takve ponovljene, neutemeljene i izmišljene optužbe u obliku konvencionalnih igara optuživanja Bijele kuće trebaju zasjeniti Trumpovu tešku situaciju”, kazao je.

Komentari

komentar

You may also like