Iran utrostručio izgradnju balističkih raketa

U ponedjeljak je iransko vojno zapovjedništvo objavilo kako će Teheran nastaviti s razvojem svog raketnog programa, neovisno o rastućim pritiscima Zapada, kao i to, da se „vanjske sile nemaju pravo miješati u to pitanje“. Pri tom je naglašeno, kako niti jedna iranska službena osoba nema „dozvolu razpravljati o tom pitanju“ s predstavnicima stranih zemalja.

Jučer je zapovjednik Zračno-svemirske vojske iranskog Korpusa straže islamske revolucije, brigadni general Amir Ali Hajizade, izjavio, kako je Iran za tri puta povećao proizvodnju balističkih raketa. Pri tom nije kazao o kojem se vremenskom razdoblju radi u vrijeme kojeg je to povećanje postignuto.

„Ranije smo morali različitim strukturama objašnjavati naše aktivnosti, ali toga više neće biti“, izjavio je general Hadžizade iz iranskog Korpusa straže (upravo Korpus straže islamske revolucije  predvodi razvoj iranskog raketnog programa).

Iranska vlada, parlament i druge državne institucije postigli su suglasnost po pitanju nužnosti razvoja raketa klase „zemlja-zemlja“ za iranske oružane snage, kazao je general Hajizade.

 Komentari

komentar

0 komentara

loading...

You may also like