Iran zaprijetio zadržavanjem britanskog tankera, kao protuodgovor!

Iranski državni službenik Mohsen Rezai zaprijetio je zadržavanjem britanskoga tankera, kao odgovor na jučerašnje zadržavanje iranskog tankera u Gibraltaru od strane britanskih marinaca.

„Ako Velika Britanija ne oslobodi iranski naftni tanker, vlada (Irana) obvezna je djelovati identično i zadržati britanski tanker“, napisao je Rezai u svojoj tvitter obajvi.

Agencija Reuters izvješćuje kako je vlada Gibraltara izjavila da se posada zadržanog iranskog super-tankera Grace 1 ispituje u svojstvu svjedoka, a ne osumnjičenih za izvršenje kaznenog djela, kako bi se utvrdio karakter tereta i njegovo konačno odredište. Ukoliko službene osobe Gibraltara ne uspiju u potpunosti utvrditi ove podatke, one se u skoro vrijeme mogu obratiti sudu za dozvolu o zadržanju broda na još duže razdoblje.

Podsjećamo: jučer su marinci britanske kraljevske mornarice u Gibraltaru, prekomorskom teritoriju Velike Britanije, zadržali super-tanker Grace 1 koji plovi pod panamskom zastavom, a u iranskom je vlasništvu. Naime, sumnja se da je tanker