Iranski general izraelskom premijeru: „Ne igrajte se lavljim repom“ i „strahujte od naših raketa“!

U srijedu, 16. siječnja, zapovjednik iranskog Korpusa straže islamske revolucije Mohammad Ali Jafari, izjavio je kako ta zemlja u Siriji nema svoj vojni kontingent, već da se tamo nalaze isključivo iranski vojni instruktori i iransko oružje. Ovu je izjavu general Jafari dao nakon što je jučer izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio kako će izraelske vojne snage nastaviti napadati neprijateljske ciljeve na sirijskom teritoriju, savjetovavši pri tom Iranu da brzo napusti tu zemlju.

Iranski je general danas pozvao „cionistički režim“ da ne testira strpljenje Islamske Republike i da se „ne igra lavljim repom“.

„Strahujte od toga dana, kada će iranske precizne rakete vas poraziti i kazniti za svu prolivenu krv od vas ugnjetavanih muslimana“, izjavio je izraelskom premijeru zapovjednik iranskog Korpusa islamske revolucije, čije je riječi prenijela tamošnja agencija Mehr. Također je dodao da će „Iran i dalje u Siriji držati svoje vojne instruktore, oružje i opremu, koji su usmjereni na potporu i jačanje snaga islamskog otpora (Izraelu)“.

Podsjećamo: general Jafari je u svom govoru od 13. rujna, održanom u Teheranu, izjavio da Iran posjeduje rakete dometa 2000 kilometara, koje mogu uništiti ciljeve s „filigranskom preciznošću“. Tada je spomenuo i iranski raketni napad na Iranu neprijateljske snage na iračkom teritoriju, koji je izvršen nekoliko dana ranije. Radilo se o raketnom napadu na kamp članova u Iranu zabranjene Demokratske stranke iranskog Kurdistana u regiji Erbil, u Iračkom Kurdistanu. Napad je izvršen sa sedam raketa „zemlja-zemlja“ Fateh-110, dometa 300 kilometara, s udaljenosti od 170 kilometara od cilja. Iranska vojska tvrdi da je odstupanje te rakete od zadanog cilja najviše 10 metara.

S druge strane Izrael se upravo i boji toga da Iran u Sirji ne instalira svoje rakete s kojima bi mogao bez problema gađati izraelski teritorij. Zato svoje zračne napade na sirijske ciljeve kojima se koriste proiranske snage i pravda upravo tim strahom, kojeg dodatno hrane i iranske izjave ovakvoga tipa.

 





Komentari

komentar

0 komentara

You may also like