Iranski general prijeti da će “sravniti sa zemljom” gradove Tel Aviv i Haifu

Zapovjednik kopnenih snaga iranske vojske general Kioumars Heydari rekao je da ofenzivno naoružanje njegove zemlje može “sravniti sa zemljom” izraelske gradove Tel Aviv i Haifu, izvijestila je danas iranska novinska agencija Tasnim.

“Po naredbi [iranskog] duhovnog vođe [Alija Khameneija], u slučaju i najmanje greške protivnika, sravnit ćemo Tel Aviv i Haifu sa zemljom”, rekao je general i dodao da se povećao domet iranskog bespilotnog zrakoplovstva, kao i raketnog naoružanja kopnenih snaga. Zajedno s “pametnom komponentom” novog oružja, značajno je povećana borbena spremnost postrojbi kako bi “odgovorile na nepromišljenu agresiju”. “U današnje vrijeme, ofenzivna i obrambena dostignuća Islamske Republike Iran iritiraju neprijatelje naše zemlje”, istaknuo je general. Izrazio je uvjerenje da će se “muslimanska područja okupirana od cionističkog režima vratiti u islamski svijet u sljedećih 25 godina”.

Iran tradicionalno smatra Izrael glavnim neprijateljem republike, zajedno sa SAD. Zastoj je uvjetovan politikom Tel Aviva u odnosu na palestinske teritorije na kojima se šire židovska naselja, dok su proteklih tjedana napetosti između Arapa i Izraelaca naglo eskalirali, a broj napada i vojnih operacija se povećao. Izrael je uplašen od strane iranskog nuklearnog programa koji je vjerojatno već blizu izrade prve nuklearne bombe. Stoga i iz Izraela oštro prijete.

Komentari

komentar

You may also like