Iranski general prijeti: Izrael je “osuđen na nestanak”

Zapovjednik zrakoplovnih snaga iranske revolucionarne garde Amir Ali Hajizadeh  rekao je u četvrtak da je Izrael “osuđen na nestanak” i da će svaki potez Izraela protiv Islamske Republike ubrzati tu propast, prenosi Tasnim.

S druge strane, i izraelski vojni čelnici su pojačali svoju retoriku protiv Irana, a načelnik stožera IDF-a Aviv Kohavi upozorio je u utorak da vojska pojačava svoje pripreme za mogući napad na iranska nuklearna postrojenja. Istog dana ministar obrane Benny Gantz rekao je da će Izrael izvesti operacije koje “nisu viđene u prošlosti” ako izbije regionalni rat, prenosi The Times of Israel. Očekuje se da će izraelsko zrakoplovstvo nastaviti vježbati za napad na iranski nuklearni program.

Govoreći na ceremoniji u Teheranu, Amir Ali Hajizadeh ismijao je Izrael jer je “jedini režim na svijetu koji se raspravlja o tome kako preživjeti”. “Cionistički režim koji raspravlja o svom postojanju osuđen je na nestanak i ne može govoriti o uništavanju drugih zemalja”, rekao je Hajizadeh, a prenosi Tasnim. Kao odgovor na nedavne primjedbe izraelskih dužnosnika, rekao je da bi židovska država “možda mogla započeti bitku, ali je Islamska Republika ta koja će je završiti s ukidanjem cionističkog režima.”

Ipak, da smiri napetosti, prošlog tjedan je iranski ministar vanjskih poslova Hossein Amir-Abdollahian preko Twittera komentirao nastavak nuklearnih pregovora: “Za pregovaračkim stolom u Beču spremni smo postići dobar sporazum. Povratak svih strana u svoje dogovorene obveze je važno i vodeće načelo”.

Komentari

komentar
You may also like