Iranski general: rezultat sirijskog sukoba bit će gubitak po Izrael

Glasnogovornik iranskog Korpusa straže islamske revolucije brigadni general Ramezan Sharif, izjavio je, u ekskluzivnom intervjuu za državnu televiziju Press TV, kako će Iran očuvati svoju vojnu nazočnost u Siriji, dotle, dokle Teheran to bude smatrao „učinkovitim i korisnim“, i dokle to želi sirijska vlada.

Osim toga, Sharif je naglasio kako Iran podupire Siriju u okviru postojećih međunarodnih pravila od samog početka krize u toj zemlji, koja je, prema njegovom mišljenju, umjetno sazdana s ciljem izgradnje dodatnog pojasa sigurnosti za izraelski režim. Međutim, kazao je dalje, otpor sirijskog naroda i vlade uništilo je urotu Izraela i njegovih saveznika.

General Sharif izjavio je, kako su nakon četiri-pet godina od početka sirijske krize Izrael i njegovi saveznici, prije svega SAD, spoznali kako nisu uspjeli srušiti vladu te arapske zemlje i da su se sudarili s „profesionalnom“ sirijskom vojskom. Daljnji ishod sirijskog rata bit će veliki gubitak za Izrael, naglasio je iranski general u svom prekjučerašnjem intervjuu.

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like