Iranski general: vojne vježbe su upozorenje protivnicima Irana da ne učine grešku

Prst Iranske revolucionarne garde uvijek je na obaraču i oružane snage te zemlje neće pred bilo kim ustupiti u zaštiti svoje suverenosti, izjavio je zapovjednik Korpusa straže islamske revolucije general bojnik Hossein Salami u utorak, 19. siječnja (info: agencija Mehr).

Komentirajući velike vojne vježbe koje su se održavale u Islamskoj republici, kodnog naziva Payambar-e Azam 15 (“Veliki prorok-15”), iranski vojskovođa nazvao ih je “važnim dijelom politike suzbijanja” iranskih neprijatelja.

“Te su vježbe izvedene tako da protivnici (Irana) ne pogriješe u svojim izračunima ili procjenama u pogledu obrambene sposobnosti Islamske Republike Iran i u potpunosti razumiju želju iranskog naroda da brani svoju neovisnost, teritorijalni integritet i suverenitet”, naglasio je Hossein Salami .

Podsjećamo: 16. siječnja objavljeno je kako je iranska vojska lansirala balističke rakete pogađajući ciljeve na udaljenosti od 1.800 kilometara.  Korpus straže islamske revolucije aktivirao je “balističke rakete velikog dometa različitih klasa”, pogađajući uvjetne neprijateljske ciljeve smještene na sjeveru Indijskog oceana.

Taj segment iranskih oružanih snaga u petak je pokrenuo vojne vježbe pod nazivom „Veliki prorok 15“ u kojima je  koristio bespilotne letjelice (dronove), kao i balističke rakete kratkog dometa tipa Zulfikar, Zalzal Dizful u središnjem dijelu zemlje. Navedeno je kako su korištene nove generacije projektila.

 





Komentari

komentar

You may also like