Iranski generali o „crvenoj crti“ za iransku vojsku

Zapovjednik iranskog Korpusa straže islamske revolucije brigadni general Hossein Salami izjavio je u srijedu, 7. kolovoza, da je sigurnost iranskih granica „crvena crta“ za zemlju i da je ona spremna dati snažan i odlučan odgovor na bilo čiju agresiju (info: agencija Mehr). „Sigurnost granica je „crvena crta“ za Oružane snage Irana“, kazao je Salami.

Zapovjednik zračnih snaga Irana brigadni general Alireza Sabahi Fard upozorio je „neprijatelje Islamske Republike“ na posljedice njihovih pogrešaka u regiji. Kazao je kako se danas iranska vojska i iransko iskustvo „ne mogu usporediti s onim što je bilo u godine svete obrane (iranski naziv za rat s Irakom od 1980.-1988., op. a.) i da zato neprijatelji moraju biti oprezni, kako ne bi pogriješili“.

Sinoć je predsjednik iranskog parlamenta Ali Larijani izjavio kako će se u slučaju rata Iran usredotočiti na američke vojne baze po čitavom Bliskom istoku. Također je kazao kako Izrael i druge zemlje regije mogu potaknuti SAD na ulazak u rat s Iranom, ali da oni jako dobro znaju kako će i najmanji neprijateljski potezi prema Teheranu izazvati odlučan odgovor. „Ako oni imaju bilo kakvog razuma, neće krenuti u rat s Iranom“, izjavio je predsjednik iranskog parlamenta, dodavši, kako Sjedinjene Države znaju da će im biti nanesene ozbiljne štete u vojnom sukobu s Iranom bilo kakvoga intenziteta. Pri tom je kazao kako osobno ne vjeruje u rat.

 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like