Iranski ministar obrane: SAD želi prebaciti ISIL-ove borce u Afganistan

Jučer je Associated Press objavio vijest o početku prebacivanja američke vojne tehnike i ljudstva iz Iraka u Afganistan nakon poraza „Islamske države“ u Iraku i Siriji, o čemu smo izvjestili ovdje.

Međutim, čini se kako iranski državni vrh o svemu tome ima posve drukčije mišljenje. Naime, iranski ministar obrane Amir Hatami je tijekom jučerašnjeg telefonskog razgovora sa svojim afganistanskim kolegom Tariqom Shahom Bahramijem, izjavio, kako Sjedinjene Države „nakon velikog poraza u Siriji i Iraku, žele prebaciti borce terorističke organizacije „Islamska država“ u Afganistan, kako bi opravdale svoje prisustvo u toj zemlji“.

Hatami je kazao kako su Amerikanci dokazali svoje neprijateljstvo prema muslimanima priznavanjem Jeruzalema glavnim gradom Izraela. Također je dodao, kako je jedini način za uspostavu mira u Afganistanu – pozitivno djelovanje regionalnih država. Hatami je pri tom osudio nedavne terorističke napade u Afganistanu, kazavši, kako je ta zemlja vrlo važna za Iran i da Iran ulaže napore za smanjenje staradanja Afganistanaca. Iranski ministar je izjavio kako su afganistanski neprijatelji, neprijatelji čitavog čovječanstva i Irana, i da u Iranu sada djeluje „dvadeset aktivnih terorističkih organizacija, i ukoliko ih se ostavi na miru, sigurnost regije suočit će se s ozbiljnim krizama“.

 

Komentari

komentar0 komentara

loading...

You may also like