Iranski parlament povećava financiranje raketnog programa i vanjskih akcija Korpusa straže islamske revolucije

U nedjelju, 13. kolovoza, iranski parlament (Medžlis, engl. Majlis)) odobrio je zakon o povećanju financiranja iranskog raketnog programa i vanjskih vojnih operacija Korpusa straže islamske revolucije, za što će se izdvojiti dodatnih 520 milijuna dolara, izvjestila je iz Teherana agencija France Presse.

Taj korak objašnjava se nužnošću borbe protiv „avanturizma“ Sjedinjenih Američkih Država i njihovih najnovijih sankcija uvedenih protiv Irana (u paketu s proturuskim i protusjevernokorejskim).

Predsjednik iranskog parlamenta, Ali Larijani, je nakon izglasavanja prijedloga zakona izjavio slijedeće: „Amerikanci će morati znati kako je ovo naš prvi korak u borbi protiv terorizma i avanturističkih aktivnosti SAD-a u regiji (Bliskog istoka, op. GN.).“

Podsjećamo: 2. kolovoza američki predsjednik Donald Trump potpisao je prijedlog zakona usvojenog od strane Kongresa, o uvođenju novih sankcija protiv Rusije, Irana i Sjeverne Koreje, u istom paketu. U odnosu na Iran, sankcije se većinom tiču iranskog raketnog programa, koji, prema mišljenju Washingtona, krši rezoluciju 2231 Vijeća sigurnosti UN-a od 20 srpnja 2015. godine.

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like