“Isključen povratak regije Herson pod kontrolu Ukrajine”

Isključen je povratak regije Herson “oslobođene od ukrajinskih nacionalista” pod kontrolu Ukrajine, izjavio je za ruski državni medij RIA Novosti zamjenik predsjednika vojno-civilne uprave te regije (uspostavljene nakon ulaska ruskih snaga) Kiril Stremousov.

“Pitanje vraćanja Hersonske regije nacističkoj Ukrajini ne dolazi u obzir. To je nemoguće. Hersonska regija će se ekonomski razvijati. Kijev više neće moći nametati svoju ružnu nacističku politiku na našoj zemlji, usmjerenu na uništavanje ljudi i njihov identitet”, kazao je Stremousov.

Hersonska regija na jugu Ukrajine, izvor: Wikimedia Commons

Dodao je kako je sada primarni zadatak obnoviti gospodarstvo regije.

“Ne planiraju se nikakvi referendumi. Ukrajinski propagandisti šire lažne priče o stvaranju Hersonske Narodne Republike kako bi zastrašili lokalno stanovništvo. Hersonska regija će se razvijati i pretvoriti u razvijenu regiju u kojoj neće biti mjesta za ideologiju Ukrajinski nacizam”, kazao je.

Ruska vojska preuzela je kontrolu nad cijelom Hersonskom regijom na jugu Ukrajine i azovskim dijelom Zaporoške regije. U regijama su formirane vojno-civilne uprave, počelo je emitiranje ruskih TV kanala i radija, kao i obnova trgovinskih veza s Krimom, navodi RIA Novosti.

Podsjećamo kako je jučer ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio da će građani Ukrajine sami odrediti svoju sudbinu tijekom referenduma o pristupanju regija u kojima žive Rusiji (vidi poveznicu ispod teksta).
Lavrov objasnio kako će se odvijati pripajanje ukrajinskih regija Rusiji

 

Komentari

komentar

You may also like