Iz Associated Press-a negirali izraelske tvrdnje o kontaktu s Hamasom

Jedna od najvećih novinskih agencija Associated Press opovrgava navode izraelskih obavještajaca. Jučer je za izraelski Channel 12 TV general Aviv Kohavi rekao kako je novinar AP ispijao kavu u s Hamasovim operativcem za elektroniku u kafiću u zgradi u kojoj je AP imao urede.

Prisjetimo se da je izraelska vojska srušila zgradu u kojoj urede, osim AP-a ima i Al-Jazeera, a sve zbog navodnih saznanja o tome da od tamo djeluje Hamas. Rušenje zgrade u kojoj su uredi medija brojni su diplomati osudili kao napad na medijsku slobodu, a među njima je i američki predsjednik. Direktor AP je tada rekao da je šokiran napadom i da nemaju dokaza da je u zgradi ikada bilo sjedište nekog od Hamasovih krila, a da su tamo već 15 godina.

Sada je AP opet odgovorio na jučerašnje optužbe. Tvrde da u zgradi nikada nisu ni imali kafić i da je izjava s vrha IDF-a “nedvojbeno lažna”. Pozivaju Izrael da im konačno uruči dokaze o Hamasovoj prisutnosti u zgradi.  Za kraj, ustvrdili su da takve izjave ugrožavaju sigurnost njihovih novinara i dopisnika.

Komentari

komentar

You may also like