Iz Kremlja opovrgavaju medijska izvješća o navodnom pokušaju atentata na Putina

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov opovrgnuo je sinoć medijska izvješća o navodnom pokušaju atentata na ruskog predsjednika Vladimira Putina. Tvrdnje o ranijem napadu na automobilski konvoj Putina na putu do predsjedničke rezidencije prvi je put objavljen na jednom kanalu Telegrama 14. rujna, a kasnije ih je prenio i proširio britanski tabloid The Sun. Na pitanje imaju li ta izvješća ikakvu činjeničnu osnovu, Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov je za TASS odgovorio: ‘Ne.’.

S druge strane, Putin je ranije dao naslutiti da je njegov sigurnosni tim  spriječio mnogo pokušaja atentata na njega. Poznati redatelj Oliver Stone je s Putinom pričao nekoliko sati unutar nekoliko dana godine 2017., a dio intervjua je prenio CBS. U snimci Stone govori o višestrukim pokušajima atentata na Putina, no ruski predsjednik je rekao da je još uvijek živ jer vjeruje svojoj sigurnosti.

“Tri puta predsjednik, pet pokušaja atentata, čuo sam. Ne toliko koliko ih je preživio Fidel Castro, kojeg sam također intervjuirao. Mislim da ih je sigurno imao oko 50. Ali postoji legitimnih pet za koje sam čuo da su pokušani prema vama”, kaže Stone.

“Da, razgovarao sam s Castrom o tome”, odgovorio mu je Putin. “A on mi je rekao: ‘Znaš li zašto sam još živ?’ Pitao sam ga: ‘Zašto?’ ‘Zato što sam ja uvijek bio taj koji se osobno bavio svojom sigurnošću.’ Ali da, ja radim svoj posao. A zaštitari rade svoj i još uvijek rade to prilično uspješno.”

“Drugim riječima, vjerujete svojoj sigurnosti?”, upitao ga je Stone.

“Vjerujem im”, odgovara mu Putin.





Stone potom objašnjava da je “najbolji način za izvedbu atentata ući unutar strukture osiguranja”.

“Znam to. Znate li što kažu u Rusiji? Kažu da se oni kojima je suđeno da budu obješeni neće utopiti”, rekao je Putin.

Komentari

komentar





You may also like