Iz Putinovog intervjua za NBC: „Ne brinem se za etikete, već za interese ruskog naroda“

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da ga ne brinu skandalozne izjave američkog čelnika Joea Bidena u njegovom obraćanju. Izjavio je to u ekskluzivnom intervjuu za NBC, čiji je fragment objavljen u petak, 11. lipnja.

“Uvijek sam djelovao u interesu ruskog naroda i ruske države. A različite etikete nisu nešto zbog čega se brinem u najmanjoj mjeri ”, rekao je, odgovarajući na pitanje kako se osjeća prema onome što ga je Biden nazvao„ ubojicom ”.

“Tijekom svog rada naviknuo sam se na svakojake napade iz svih kutova i pod bilo kojom izlikom, različitih razina bijesa, i ništa me od toga ne iznenađuje”, rekao je ruski predsjednik.

Putin je dodao da, iako je uporaba takvih etiketa postala uobičajena u američkoj političkoj kulturi, vjerojatno pod utjecajem Hollywooda, u Rusiji se ne čini normalnom.

TV voditelj Kir Simmons zatražio je od Putina komentar smrti kolumnistice “Novaje gazete” Ane Politkovske , političara Borisa Nemcova , odvjetnika Sergeja Magnitskog , bivšeg obavještajca Aleksandra Litvinjenka i bivšeg ministra tiska Mihaila Lesina .

“Ne želim zvučati nepristojno, ali podsjeća me na neku vrstu probavne smetnje, verbalne probavne smetnje”, rekao je ruski čelnik odgovarajući na dopisnikov popis osoba za čiju smrt niz zapadnih medija pokušava kriviti ruski država. “Spomenuli ste ljude koji su zaista umrli u različito vrijeme i iz različitih razloga od različitih ljudi. Pronašli smo kriminalce koji su počinili ta djela, neki su u zatvoru i spremni smo nastaviti raditi u tom smjeru”, rekao je ruski predsjednik, a prenio medij Eadaily.





Ruski šef države primijetio je da se “predsjednik Biden, naravno, jako razlikuje od Trumpa. Putin je izjavio da je trenutni šef Bijele kuće “praktički cijeli svoj odrasli život bio uključen u politiku”. Ruski predsjednik izrazio je nadu da “neće biti impulzivnih koraka od strane njegovog američkog kolege”.

Punu verziju intervjua s Vladimirom Putinom NBC će objaviti 14. lipnja, dva dana uoči summita Biden-Putin.

 





Komentari

komentar

You may also like