Odlazak legende: Levi’s napušta Rusiju

Ruska vojna intervencija u Ukrajini i dalje uzima svoj danak u poslovnoj sferi s obje strane barijera – Rusije i Zapada. Financijske štete trpe svi, ali politika je neumoljiva – sankcije i protusankcije se moraju poštivati. Međutim, krupni biznis je žilav i pronalazi svoje putove, tako da je dio velikih zapadnih tvrtki u međuvremenu pronašao kupce njihovih aktiva u samoj Rusiji ili izvan nje – uz mogućnost eventualnog povratka na rusko tržište ako za to više uopće bude prilike – preciznije, političkih preduvjeta. O tome svjedoči i današnja vijest:

San mnogih generacija sovjetskih ljudi, legendarne Levi’s traperice više se ne prodaju u Rusiji. Poput brojnih zapadnih tvrtki posljednjih tjedana i mjeseci, lanac traper odjeće Levi Strauss & Co napušta Rusiju nakon 29 godina rada u toj zemlji, izvješćuje Russia 24.

Tvrtka je zaustavila isporuke robe i traži kupce za njihove ruske maloprodajne prostore.

Jedan od mogućih kupaca Levi’sovih trgovina u Rusiji je turska Fiba Holding AS (koja razvija lance Gap, Marks & Spencer i Banana Republic u Rusiji).

Levi Strauss je 7. ožujka objavio o privremenom zaustavljanju poslovnih operacija u Rusiji. Tvrtka ne napušta rusko tržište i može nastaviti s radom u zemlji u budućnosti.

Levi Strauss & Co je američki proizvođač odjeće. Tvrtka je osnovana 1853. godine, a sjedište joj je u San Franciscu (SAD).

 

Komentari

komentar

You may also like