Izrael bombardirao ured turske organizacije u Gazi

Ministarstvo zdravstva u pojasu Gaze izvijestilo je 13. svibnja o nastavku izraelskih napada u kojima su ubijene 83 osobe, uključujući 17-ero djece i 8 žena. Ozlijeđeno je 487 osoba različitog uzrasta.

Naravno, postoje žrtve i na izraelskoj strani uslijed neprestanih raketnih napada od strane Hamasa, poput jučer ubijenog Omera Tabiba, 21-godišnjeg narednika izraelskih obrambenih snaga (IDF), koji je ubijen, dok su dvojica vojnika ranjena zajedno s izraelskim civilom. Oni su žrtve Hamasove protutenkovske vođene rakete ispaljene na njihov džip sjeverno od pojasa Gaze. Sprovodu ubijenog Tabiba nazočile su stotine ljudi, navodi The Times of Israel.

Ranije u četvrtak, turska državna novinska agencija Anadolu izvijestila je da je izraelski zračni napad u Gazi uništio zgradu u kojoj je bio ured turske dobrotvorne organizacije.

Prema IDF-u, od ponedjeljka navečer, 10. svibnja do danas, izvedeno je više od 600 napada, uglavnom zračnih udara, na Gazu, dok su Hamas i druge skupine koje djeluju u toj palestinskoj enklavi ispalili više od 1.600 raketa i drugih granata prema Izraelu, od kojih je većinu presreo i uništio taktički sustav raketne obrane Iron Dome., Iako, naravno, ne i sve, o čemu svjedoče žrtve i razaranja i na izraelskoj strani.

 
 

Komentari

komentar

You may also like