“Izrael će naučiti lekciju”- zapovjednik iranske vojske nakon napada na tanker

Iako se još uvijek ne zna službeno tko stoji iza napada na iranski tanker u subotu, optužbe iz Irana sve su glasnije. Tako je zapovjednik iranske vojske Mohammad Bagheri izjavio za iransku agenciju Tasnim: ” Ne znam točno tko stoji iza ovog napada, ali Izrael će naučiti lekciju”. Dodao je da Izrael griješi ako misli da može napadati na teritoriju Sirije i ne očekivati nikakav odgovor. Osim toga, izjavio je da će Iran “urazumiti” Izrael.

Ovaj odgovor stigao je dan nakon što su dva projektila pogodila iranski tanker blizu sirijske luke i rafinerije Banias. Sirijska agencija SANA izvijestila je da je najvjerojatnije riječ o napadu dronovima s područja libanonskog mora. Iako informacije o žrtvama nisu usuglašene, najvjerojatnije je poginulo troje članova posade.

Prije samo nekoliko dana Izrael i Sirija sukobili su se otvorenije. Tada su na teritorij Izraelske pokrajine Negev pale protuzračne rakete sustava s-200, a Izrael je odgovorio zračnim napadom nekoliko sati poslije. Izraelci za napade sa sirijskog teritorija krive Iran. Ovakvo otvorenije sukobljavanje događa se tijekom pregovora u Beču o iranskom nuklearnog sporazumu unutar kojih je izgledno da će SAD smanjiti sankcije Iranu.

Komentari

komentar

You may also like