Izrael nastavlja zračne napade na ciljeve Hamasa u Pojasu Gaze

Izraelske zračne snage napale su ciljeve palestinskog pokreta Hamas u Pojasu Gaze kao odgovor na puštanje balona s eksplozivnim napravama iz te palestinske enklave na izraelski teritorij, objavio je glasnogovornik izraelske vojske Avihai Edri na svom twitteru.

“Vojni zrakoplovi pogodili su noću vojni kompleks Hamasa, koji se koristi za pripremu i proizvodnju oružja, kao i ulaz u Hamasov tunel Jabaliya  – kao odgovor na nasilne nerede i pokretanje napada eksplozivnim balonima iz Pojasa Gaze prema Izraelu“, napisao je Edri.

Stanje između izraelskih snaga sigurnosti i Hamasa ponovo je eskaliralo krajem srpnja kada su Palestinci nastavili s lansiranjem eksplozivnih balona iz Pojasa Gaze na susjedne izraelske gradove, pri čemu je izraelska vlada objavila kako neće tolerirati „ognjeni teror“ iz Gaze i da će na njega reagirati kao na lansiranje raketa.

Palestinci su jučer stigli na granice Gaze s Izraelom kako bi sudjelovali u akcijama protiv izraelske blokade i odgode obnove razaranja uzrokovanog kratkim ali intenzivnim ratom izraelskih snaga i Hamasa u svibnju ove godine. Više od deset Palestinaca ozlijeđeno je u jučerašnjim sukobima s izraelskim vojnicima, priopćilo je palestinsko Ministarstvo zdravstva.

 

Komentari

komentar
You may also like