Izrael postao svjetski lider po broju novozaraženih Covidom-19 u odnosu na broj stanovnika

Izrael je izbio na prvo mjesto u svijetu prema broju novih slučajeva zaraze koronavirusom Covid-19 u odnosu na svakih milijun stanovnika.

Kako navodi izraelski medij The Times of Israel, prema rezultatima provedene analize američkog Sveučilišta Johns Hopkins, u Izraelu je taj pokazatelj za prošli tjedan iznosio 199 novih slučajeva na milijun stanovnika.

Za usporedbu: u SAD-u, gdje je epidemija Covida-19 jedna od najjačih u svijetu gledano prema broju oboljelih, taj pokazatelj iznosi 129 osoba na 1 milijun stanovnika; u Francuskoj, također teško pogođenoj pandemijom koronavirusa, broj novozaraženih na milijun stanovnika iznosi 80, Belgiji 37,5, Italiji 21, a u Njemačkoj 14.

Ove je podatke potvrdila i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), a prokomentirao ih je i poznati izraelski oporbeni političar i bivši ministar obrane te zemlje Avigdor Lieberman riječima: „Državi Izraelu treba vodstvo, koje će ga voditi u vrijeme krize! Kako sam i predvidio u travnju, danas je Izrael  izbio na prvo mjesto u svijetu prema broju inficiranih po glavi stanovnika.“  Avigdor je zato predložio, da se borba protiv pandemije koronavirusa preda u ruke vojsci i Logističkoj službi, a zatražio je i imenovanje autora nacionalne strategije Izraela u borbi protiv pandemije profesora Ronnija Gamzu koordinatorom za borbu s epidemijom pri zapovjedništvu Glavnog stožera izraelske vojske.

 

Komentari

komentar





You may also like