Izrael provodi masovno granatiranje pojasa Gaze

Kao odgovor na raketne napade, izraelska vojska pokrenula je val napada na pojas Gaze. Prema priopćenju vojske, ciljevi su bili teroristički objekti. Kao rezultat izraelskih zračnih napada, više od 20 Palestinaca, uključujući devetero djece, ubijeno je, a oko 70 ljudi ozlijeđeno.

Prije toga, predstavnik vojnog krila Hamasove “brigade Al-Qassam” Abu Obaydah izjavio je kako Izrael ima vremena do 18:00 sati u ponedjeljak 10. svibnja po lokalnom vremenu za povlačenje vojnika s područja džamije Al-Aqsa i kvarta Sheih Jarrah u istočnom Jeruzalemu.

Nakon toga na Izrael je ispaljeno oko 150 raketa iz pojasa Gaze, od čega ih je na desetke presreo izraelski sustav protuzračne obrane “Čelična kupola“ („Iron Dome“). Jedna je osoba ozlijeđena, uključene su sirene za uzbunu, uključujući i u Jeruzalemu”.

Podsjećamo: sukobi su ponovo izbili u jutro, u ponedjeljak, na platou ispred džamije Al-Aksa na jeruzalemskoj Hramskoj gori između Palestinaca i Izraelaca,  nakon što je policija pokušala rastjerati gomilu, uključujući i uporabom gumenih metaka. Zbog toga je ozlijeđeno na stotine prosvjednika.

Diljem Bliskog istoka održavaju se masovni slupovi potpore Palestincima i prijetnje Izraelu zbog oskvrnuća treće najveće svetinje islamskih vjernika nakon Meke i Medine – jeruzalemske džamije Al- Aqsa.

 





Komentari

komentar

You may also like