Izrael spreman za rat s Hezbollahom i za uništenje iranskih nuklearnih objekata

Nakon što je izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio kako Izrael nikada neće dozvoliti da ga „gomila ajatolaha“ izbriše s lica zemlje, Izrael, osim na retoričkoj razini, po navedenoj problematici ide dalje i u praktičkom smislu.

Tako je ministar obrane te zemlje Beni Gantz u jučerašnjem intervjuu za Fox News izjavio kako izraelska vojska ažurira svoje planove za napad na iranske nuklearne objekte s ciljem isključivanja pojave oružja za masovno uništenje, dodavši kako će biti dobro ako Teheran u tome zaustavi svijet, jer će u suprotnom Izrael „morati djelovati neovisno“ i „samostalno se braniti ”.

Kazao je i kako se Izrael protivi nastojanjima američkog predsjednika Joe Bidena da se Washington vrati nuklearnom sporazumu s Teheranom iz 2015. godine (info: Jerusalem Post, 5. ožujka).

Tijekom spomenutog intervjua Gantz je predočio povjerljivu kartu koja pokazuje gdje se nalaze “stotine tisuća raketa” proiranskog libanonskog pokreta Hezbollah. Iako je karta za gledatelje bila nejasna, Gantz je pojasnio kako se radi o mjestima gdje se nalaze lansirni položaji za balističke i krstareće rakete Hezbollaha i pritom dodao kako je Izrael „spreman za borbu” u slučaju izbijanja rata.

 

 





Komentari

komentar

You may also like