Izrael uveo potpunu karantenu!

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu priopćio je o uvođenju potpune karantene u toj zemlji na tri tjedna.

Nakon jučerašnje sjednice vlade, Netanjahu je na konferenciji za medije kazao kako će karantena početi 19. rujna, s mogućnošću produljenja.

U četvrtka je vladina komisija za koronavirus predložila potpuni lockdown u vrijeme židovskih praznika, koji počinju 18. rujna. Time Izrael postaje prva država u svijetu koja uvodi drugi nacionalni lockdown zbog pandemije Covida-19.

Prijedlozi predviđaju ograničenja u kretanju građana, zatvaranje obrazovnih institucija, prestanak rada restorana, kafića i ureda, osim životno važne proizvodnje, navodi glasnogovorništvo vlade u Jeruzalemu.

Podsjećamo: u Izraelu u posljednje vrijeme raste broj oboljelih od Covida-19. Na vrhuncu prvoga vala epidemije, u ožujku, dnevni rast zaraženih bio je manji od tisuću, da bi u svibnju broj pao na minimum. Međutim, u ljeto se stanje promijenilo i drugi val zaraze pokazao se puno gorim od prvog.

Početkom rujna objavili smo kako je Izrael postao svjetski lider prema broju oboljelih na milijun stanovnika (vidi poveznicu ispod teksta).





 

Izrael postao svjetski lider po broju novozaraženih Covidom-19 u odnosu na broj stanovnika





 

 

 

 

Komentari

komentar

You may also like