Izrael zrakoplovima i tenkovima napao pojas Gaze, kao protuodgovor na Hamasove napade

U nedjelju, 15. studenog, u noćnim satima, izraelski zrakoplovi, helikopteri i tenkovi izvršili su napad na položaje radikalnog palestinskog pokreta Hamas u pojasu Gaze. Prema izjavama iz izraelske vojske, radilo se o odgovoru na lansiranje dviju raketa na izraelski teritorij.

Preciznije, rakete su doletjele iz pojasa Gaze. Prva nije dovela do oglašavanja zračne opasnosti u zoni Ašdod jer za to nije bilo potrebe, rečeno je u priopćenju, ali kod druge je oglašena uzbuna. Oko 2 sata u jutro stanovnike Aškelona probudilo je nekoliko snažnih eksplozija. Izraelski državni radio Kan priopćio je kako rakete nije bilo moguće presresti, ali da su pale na nenaseljene dijelove.

Palestinska agencija Safa priopćila je kao su izraelski zrakoplovi i helikopteri napali objekt u zoni stare zračne luke, kraj grada Rafe, na jugu pojasa Gaze, a napadnute su i nadzorne točke Hamasove policije istočno od zone Zeitun kraj Beit-Lahije na sjeveru pojasa Gaze. Pričinjena je znatna materijalna šteta, a vijesti o poginulima nema.

Komentari

komentar

You may also like