Izraelska vojska napala kuću vođe Hamasa u Gazi

Izraelska vojska (IDF) izvijestila je kako je napadnuta kuća Yahya Sinwara, predsjednika Hamasa u Gazi. Osim njegove kuće, zračnim napadom su uništili i kuću njegovog brata Muhammad Sinwar, čelnika Hamasa za logistiku, piše BBC. Obje kuće su “bile upotrebljene za vojne djelatnosti”- objavili su iz IDF-a.

Nema izvještaja o tome jesu li ubijeni. Ipak, više lokalnih medija piše kako su vjerojatno dobro skriveni ispod zemlje. Na mjestu gdje je bila kuća Yahya Sinwara sada je ruševina i “krater” koji blokira i prometnicu koja vodi do najveće bolnice Shifa, piše i24news. Ranije jutros Al-Arabiya je pisala kako je IDF uništio cestu koja vodi za bolnicu, ali nisu spominjali da je to posljedica napada na Sinwarovu kuću.

Yahya Sinwar nedavno je nanovo izabran kao vođa Hamasovog krila u Gazi. Proveo je 20 godina u izraelskom zatvoru, a pušten je 2011. u programu razmjene zatvorenika. Bio je optužen za otmicu i ubojstvo dvojice izraelskih vojnika. SAD su ga 2015. označile kao posebno opasnog terorista. Iako je Yahya Sinwar čelnik Hamasa u Gazi, vođa svog Hamasa je Ismail Haniyeh koji živi u Kataru.

Komentari

komentar

You may also like