Izraelska vojska u Gazi napala Hamas tenkovima i zrakoplovima

Izraelska vojska priopćila je o izvršenju napada na položaje palestinskog Hamasa u pojasu Gaze, kao odgovor na ispaljenu raketu.

U priopćenju je kazano, kako je, nakon nekoliko dana u kojima su izraelski zrakoplovi izvodili napade po pojasu Gaze, donijeta odluka o uporabi tenkova.

„Jučer na veče teroristi u Gazi ispalili su jednu raketu na Izrael. Kao odgovor naši su tenkovi gađali vojna uporišta Hamasa u Gazi“, navedeno je na Twitteru. Za gađanje južnih dijelova pojasa Gaze izraelska vojska koristi glavne izraelske borbene tenkove Merkava kao i topništvo.

Sukob u toj zoni naglo je eskalirao nakon što je prošloga tjedna iz pojasa Gaze značajno povećan broj zračnih balona s eksplozivom, koji su izazvali više od 100 požara u Izraelu, u kojima su stradale i poljoprivredne površine. Izrael je zatvorio ribolovnu zonu pojasa Gaze, zaustavio isporuke goriva i zatvorio kontrolnu točku Kerim-Shalom za prolaz kamiona s robama.

Zbog izraelskih zračnih napada vodstvo Hamasa ranije je priopćilo o spremnosti za veliku „bitku s okupacijom cionističkog režima“. Napetosti između Izraelaca i Palestinaca povećane su nakon nedavno potpisanog mirovnog sporazuma između Izraela i UAE, pod posredništvom Trumpove administracije.

 
Komentari

komentar

You may also like