Izraelski ministar obrane pozvao Assada da protjera Irance iz Sirije

Boraveći u petak, 11. svibnja, u inspekciji izraelske vojske u gradu Katzrinu na Golanskoj visoravni, izraelski ministar obrane Avigdor Lieberman sastao se s lokalnim vijećnicima i s njima razgovarao o novonastalom stanju na sjeveru zemlje.

Govoreći pred auditorijem, šef izraelskog Ministarstva obrane javno se obratio sirijskom predsjedniku Basharu Assadu, pozvavši ga na završetak iranske nazočnosti u Siriji.

„Želim priopćiti Assadu: protjeraj iz svoje zemlje Qassema Soleimanija i snage „Quds“. Oni tebi neće pomoći, njihova nazočnost u Siriji predstavljat će ti samo probleme i nanositi štetu. Prognaj Irance i tada će, vjerojatno, početi sasvim drugi život“, kazao je Avigdor Lieberman.

Međutim, treba biti realan i reći kako će Assad Liebermana teško poslušati s obzirom da je Izrael, za razliku od Irana, ranije više-manje otvoreno pomagao protu-Assadove oporbene snage, između ostalih i one s jasno izraženom radikalnom islamističkom ideologijom. Osim toga, iranske se snage u Siriji nalaze na legalnoj osnovi tj. došle su na poziv službene vlade u Damasku za zajedničku borbu protiv terorizma.

 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like