Izraelski poreznici izračunali štetu od rata s Hamasom

Suglasno prvim procjenama izraelske porezne uprave, neposredna šteta na imovini Izraela od 11-dnevnih raketnih napada Hamasa iz pojasa Gaze, kao i nereda na ulicama izraelskih gradova iznosi 250 milijuna šekela (oko 77 milijuna dolara). Ovi brojevi još mogu narasti jer ne uključuju štete nastale u posljednjim satima vojnih aktivnosti, kao niti štete na imovini osoba koje su privremeno napustile zone raketnih napada i još se nisu vratile u svoje domove, prenose pojedini izraelski mediji.

Najviše je stradao grad Ashkelon, gdje je oštećeno 787 stanova. Slijedi Ašdod, gdje je stradalo 228 stanova), Ramat Ganu – 227 stanova, Holon – 188 stanova, Petah Tikva – 182 stanova, Givatayim – 136 stanova, Tel Avivu – 77 stanova. Nekoliko zgrada oštećeno je uličnim neredima u Jaffi.

Uz to, 170 obitelji deložirano je iz svojih domova koji su pogođeni raketama u hotele. Njihov smještaj plaća porezna uprava. Uz to su oštećene stotine vozila.

Podsjećamo: prekid vatre između sukobljenih strana proglašen je u noćnim satima 21. svibnja, a kako to u ovakvim slučajevima već biva, obje se strane smatraju pobjednikom.

Komentari

komentar





You may also like