Izraelsko Nacionalno sigurnosno vijeće: Iran će pokušati napasti naše državljane u susjedstvu

Nacionalno sigurnosno vijeće Izraela upozorilo je da bi Iran mogao pokušati napasti izraelske državljane u Iranu susjednim zemljama, prenosi Jerusalem Post.

“U svjetlu nedavnih prijetnji iranskih faktora i u svjetlu prijašnjih uključenosti Iranaca u terorističke napade na razne zemlje, postoji zabrinutost da će Iran pokušati djelovati na taj način protiv destinacija Izraelaca”, poručilo je Nacionalno sigurnosno vijeće.

Podsjetimo, prošloga tjedna ubijen je vođa iranskog nuklearnog programa Mohsen Fahrizadeh, za što je Teheran optužio Izrael.

Iranske su vlasti poručile da će se osvetiti zbog ubojstva Fahrizadeha.

Čelnik iranskog vijeća za nacionalnu sigurnost Ali Šamkani kazao je pak da vlasti sumnjiče opozicijsku organizaciju, uz Izrael

“Imamo neke dokaze, ali sigurno je bila uključena skupina ‘monafegin’, a kriminalni elementi koji stoje iza njih su cionistički režim i Mosad”, rekao je Šamkani.





Izraelsko Nacionalno sigurnosno vijeće ocijenilo je da bi Izraelci mogli biti mete napada u Gruziji, Azerbajdžanu, Iraku (područje Kurdistana) te u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Bahreinu.

“Moguće je da će dio postojećeg vala globalnog terora pogoditi i mete identificirane s Izraelom ili židovskim zajednicama, sinagoge, košer restorane i židovske muzeje”, navodi Nacionalno sigurnosno vijeće, prenosi Jerusalem Post.

Komentari

komentar





You may also like