(Video) Izravno iz Pariza : Preventivna uhićenja i korištenje suzavca; masovna mobilizacija prsluka diljem Francuske

Subotnje jutro u Parizu prošlo je u ozračju angažiranih 8.000 pripadnika policijskih snaga i blindiranih vozila korištenih za ratovanje na Kosovu, koji brane prilaze Elizejskoj palači, dok je ukupno 89.000 policajaca mobilizirano u cijeloj Francuskoj. Za sada nema ozbiljnijih incidenata.

prosvjednici na pariškim vratima Porte de Maillot koja otvaraju put prema Elizejskoj palači

11:00 U Parizu, već u ranim jutarnjim satima, policijske snage rasporedile su se unutar «dubokog grla» koje se proteže između središnjeg pariškog trga (Place de l’Etoile), trga Madeleine i Bastille. Preventivno su već ispucale gotovo 10.000 svakovrsnih projektila suzavca kako bi spriječile prodor nezadovoljnih građana na Elizejsku aveniju i druge prilaze Elizejskoj palači. Do 10 sati preventivno su uhićene 354 osobe. Prigodom pregleda prosvjednika koji ulaze u «zabranjeni pojas», pod izlikom da takvu opremu koriste razbijači, oduzimaju im se i zaštitne maske, naočale i fiziološka otopina – oprema koja im je mogla poslužiti da se zaštite od debelog oblaka suzavca kojim je obavijeno središte Pariza.

uhićenje prosvjednika





Za sada, nova preventivna stategija sigurnosnih snaga (obavještajaca i policije) funkcionira. Razbijači se ili još nisu pojavili, ili su uistinu spriječeni/uhićeni. Naprotiv, prozivke vlade i policijskih čelnika u kojima su, tijekom proteklog tjedna, tvrdili da je svaki prosvjednik koji od pohoda na Pariz ne odustane neodgovoran proturepublikanac, nisu postigle željeni cilj.   Mobilizacija u svim Francuskim regijama ostaje masivna.

8.12.18. ujutro na Ejizejskoj aveniji





8.12.18. 10.30 – Elizejska avenija

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like