J. Koreja zaustavila letove 9 zrakoplova Beoing 737 NG zbog tehničkih problema

Južnokorejsko Ministarstvo prometa objavilo je kako su u toj zemlji bili obustavljeni letovi 9 zrakoplova Boeing 737 NG (Next Generation) zbog pronađenih tehničkih grešaka (info: Reuters).

Tijekom provjere 42 zrakoplova pronađeno ih je 9 s pukotinama u trupu. Od njih, pet je zrakoplova u vlasništvu tvrtke Korean Air Lines.

Početkom listopada američka Federalna uprava za zrakoplovstvo zatražila je od vlasnika zrakoplova Beoing 737 NG provjeru zbog nepravilnosti u konstrukciji.

11. listopada tvrtka Beoing je izjavila kako su pri provjerama uočene opasne pukotine u 38 od 810 provjerenih zrakoplova toga tipa u čitavom svijetu. Neispravni zrakoplovi poslani su na servis.

Zrakoplovi Boeing 737 Next Generation su treća generacija modela 737 i prethodnici su najnovijih lajnera 737 MAX, čije je korištenje ove godine zaustavljeno u nizu svjetskih država zbog učestalih nesreća s katastrofalnim posljedicama u vrlo kratkom vremenskom razmaku.

Međunarodna agencija S&P Global Ratings ovoga je tjedna snizila prognozu za Boeing Co. sa „stabilne“ na „negativnu“ nakon priopćenja kako je ta tvrtka, moguće, dovela u zabludu američku Federalnu upravu za zrakoplovstvo u svezi problema sa zrakoplovima 737 MAX.

 

Komentari

komentar

You may also like