J. Psaki napušta Bijelu kuću! Biden imenuje prvu afroamerikanku – LGBT tajnicu

Nakon godinu i pol dana na funkciji tajnice za medije Bijele kuće Jen Psaki planira napustiti istu 13. svibnja, a njena sadašnja zamjenica Karine Jean-Pierre zauzet će njeno mjesto, objavio je u četvrtak predsjednik Joe Biden, prenosi ABC News.

„U povijesnom izboru, Jean-Pierre će biti prva crna i prva otvoreno homoseksualna osoba na položaju tajnika za medije Bijele kuće“, navodi američka televizija.

Predsjednik Joe Biden u četvrtak je potvrdio ovu odluku.





“Karine ne samo da donosi iskustvo, talent i integritet koji su potrebni za ovaj težak posao, već će i dalje voditi put u komunikaciji o radu Biden-Harrisove administracije u ime američkog naroda. Jill i ja poznajemo i poštujemo Karine dugo vremena i ona će biti snažan glas koji će govoriti za mene i ovu administraciju”, kazao je Biden, čije riječi prenosi medij Politico.

Jean-Pierre predstavlja povijesni izbor za tu ulogu, prvog medijskog tajnika afroamerikanca i otvorenog homoseksualca u povijesti te funkcije, navodi Politico. Na nju se mjesecima gledalo kao na Psakijinu vjerojatnu nasljednicu.

Komentari

komentar





You may also like