Japanci zbog straha od koronavirusa ne žele Olimpijske igre

Čini se kako je tradicionalna japanska hrabrost očito iščezla sa samurajima. Ovi su, nekad, sa sabljama u rukama, u prvim redovima dočekivali strane neprijateljske ratnike, a danas se Japanci boje tko će od stranih gostiju u njihovoj blizini kihnuti ili zakašljati

I dok u Hrvatskoj i diljem turističkih zemalja Europe svi maštaju o tome kako privući što veći broj turista i barem nešto zaraditi u ova teška vremena, a stanovnici iz europskih zemalja, koja su emitivna tržišta, o tome kako najjednostavnije doputovati u elitne ili manje elitne destinacije Sredozemnog mora želeći iza sebe ostaviti sve neugodnosti vezane uz pandemiju COVIDa-19 i razne epidemiološke mjere koje su im donijele neželjenu tzv.  „novu normalnost“, Japanci, čini se, imaju posve drugu logiku.

Oni se pak panično boje za svoje zdravlje, pa ih, tako, čak nije briga niti za predstojeće Ljetne olimpijske igre koje bi se trebale održati u japanskoj prijestolnici Tokiju, nakon što su već jednom (prošle godine) bile odgođene.

Naime, prema navodima Reutersa, administracije niza japanskih gradova odbile su prihvatiti sudionike Ljetnih olimpijskih igara koji su trebali provoditi određene susrete u toj zemlji prije samih Igara, a razlog je četvrti val koronavirusa. Općenito, čak je 60% Japanaca protiv održavanja Olimpijskih igara, navodi britanska agencija.

To ne znači da su odbijanja postala masovna, ali je ipak najmanje 40 od ​​gotovo 500 gradova registriranih za smještaj stranih sudionika OI u kampove odlučilo uskratiti svoje usluge prije Igara. Lokalne vlasti strahuju da će medicinski sustav biti preplavljen pandemijom.

Tako su otkazani predolimpijski trening kampovi za američke atletičare u prefekturi Chiba i probna natjecanja za sve sudionike BMX biciklizma u slobodnom stilu. Neke su japanske općine izrazile zabrinutost zbog načina na koji će se medicina u zemlji nositi sa stresom tijekom Igara. Prema nedavnim statističkim studijama, gotovo dvije trećine stanovnika Japana zalaže se za otkazivanje Olimpijskih igara.





Ovome bismo dodali i jednu svoju opasku: Čini se kako je tradicionalna japanska hrabrost očito iščezla sa samurajima. Ovi su, nekad, sa sabljama u rukama, u prvim redovima dočekivali strane neprijateljske ratnike, a danas se Japanci boje tko će od stranih gostiju u njihovoj blizini kihnuti ili zakašljati.

Komentari

komentar





You may also like