Je li Kongres zauzeo stranu? Pelosi pozvala Trumpa na prekid provokacija protiv Irana!

Kako smo i najavili u današnjoj analizi (vidi link ispod teksta) Trumpov odgovor tj. njegovi eventualni potezi koji bi doveli do totalnoga rata s Iranom nakon sinoćnjeg iranskog raketnog napada na američke baze u Iraku,  ovisit će u značajnoj mjeri, kako o potpori javnosti tako i o stavu demokrata tj. Kongresa, i njihovoj odluci hoće li stati uz Trumpa na „branik Domovine“ od „iranske agresije“, ili će ga upozoriti da prestane sa „suludom vanjskom politikom“ guranja SAD-a u novi i skupi Vijetnamski rat.

A ukoliko je suditi po izjavi predsjednice Zastupničkog doma Kongresa (u kojemu većinu imaju demokrati) Nancy Pelosi, čini se kako je u opticaju ova druga opcija. Naime, ona je izjavila kako je nužno završiti s provokativnim potezima protiv Teherana.

„Pozorno pratimo stanje u svezi napada na američke baze u Iraku. Mi moramo osigurati sigurnost naših vojnika i zapravo okončati nepotrebne provokacije administracije predsjednika (Trumpa) i pozvati Iran na prestanak okrutnosti“, napisala je Pelosy na svom tvitu. Prema njenim riječima, SAD i ostali svijet ne mogu dozvoliti rat.

TOP VIJEST I KOMENTAR: Iran napao baze SAD-a! Poginulo 80 američkih vojnika! Kaos može početi!

 





Komentari

komentar

You may also like