Jedinice protuzračnog sustava Pancir-S postavljene na ruskom dalekom istoku

Nova postrojba protuzračne obrane naoružana najnovijim protuzračnim raketnim/topovskim sustavima kratkog dometa Pancir-S postavljeni su u blizini Habarovska na ruskom Dalekom istoku, izvijestio je danas ured za tisak Istočnog vojnog zapovjedništva, prenosi TASS.

“Od sada se vojna postrojba oprema sustavima protuzračne obrane. U bliskoj budućnosti postrojba će prijeći u pokusnu borbenu pripravnost”, stoji u priopćenju ureda za medije. Nova postrojba protuzračne obrane štitit će ključne vojne i industrijske objekte, vojne postrojbe i formacije u Istočnom vojnom okrugu. Osim toga, ojačat će snage protuzračne obrane zadužene za pružanje protuzračne obrane od masivnih zračnih napada preciznim oružjem i bespilotnim letjelicama na malim visinama, navodi se u priopćenju vojske.

Pancir S1 je u službi od 2012. Obično se montira na 8×8 kamion KAMAZ-6560 te nešto rjeđe na oklopno vozilo GM-352. Pruža obranu od zrakoplova, helikoptera, krstarećih projektila i bespilotnih letjelica na nižim visinama. Koristio se ili koristi u Siriji, Libiji, Ukrajini i Nagorno-Karabahu.

Komentari

komentar

You may also like