Jemenski huti balističkom raketom gađali jug Saudijske Arabije

Zapovjedništvo „raketnih snaga“ jemenskog šijtskog pobunjeničkog pokreta „Ansar Allah“ (huti) u petak, 25. svibnja, priopćilo je o lansiranju balističkih raketa po ciljevima u zoni grada Nadžran, na jugu Saudijske Arabije. Radi se o raketi Badr-1 jemenske proizvodnje, priopćila je iranska agencija Tasnim.

Iz vojske Saudijske Arabije izvijestili su o uspješnom presretanju i uništenju jemenske rakete sa strane njihove proturaketne obrane, čiji su dijelovi pali u okolici sppomenutog grada, pri čemu nije bilo žrtava.

Zapovjedništvo huta napad je okarakteriziralo „činom osvete“ zbog nedavnih civilnih žrtava u agresiji Rijada protiv jemenskog naroda, navodi iranska agencija.

Podsjećamo: PRO Saudijske Arabije je 25. ožujka uništilo 7 balističkih raketa lansiranih s jemenskog teritorija, od kojih su tri bile usmjerene na glavni grad Rijad.  Tada je poginuo i jedan egipatski državljanin, koji je time postao prva žrtva napada na saudijski teritorij sa strane Jemena od početka vojne kampanje saudijske koalicije u toj zemlji u ožujku 2015. godine.

SAD, Saudijska Arabija i zaljevske arapske monarhije optužuju Iran za isporuke balističkih raketa i drugog raketnog naoružanja jemenskim hutima, što Teheran postojano odbacuje kao neistinu.

 

 

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like