Jen Psaki naznačila vrijeme moguće ruske invazije na Ukrajinu

Bijela kuća sinoć je označila vrijeme početka ruske “invazije” na Ukrajinu, pri čemu glasnogovornica američke administracije Jen Psaki vjeruje da će se to dogoditi između sredine siječnja i sredine veljače.

“Zabrinuti smo što ruska vlada priprema invaziju. To smo već vidjeli, vraća nas u 2014., uključujući saboterske i informativne operacije za optuživanje Ukrajine da priprema neposredne napade na ruske snage u istočnoj Ukrajini i ruske vojne planove za pokretanje takve aktivnosti tjednima prije nego što bi vojna invazija mogla početi između sredine siječnja i sredinom veljače”, izjavila je Psaki na medijskoj konferenciji u Bijeloj kući.

Na ove konstatacije danas je reagiralo rusko veleposlanstvo u SAD-u priopćenjem objavljenim na svojoj web stranici, u kojem se navodi kako su izjave Bijele kuće i Pentagona o “ruskoj invaziji” na Ukrajinu koja se navodno priprema ove zime „obmana i provokacija“. “Pozivamo Sjedinjene Države da suštinski rade na osiguravanju sigurnosnih jamstava na temelju nacrta ugovora koje je predložila ruska strana”, stoji u priopćenju ruske diplomatske misije u Washingtonu.

 

Komentari

komentar





You may also like