Jesu li se u New Delhiju sastali američki i ruski šefovi obavještajnih službi?

Indijska televizija NDTV izvijestila je, pozivajući se na svoje izvore, kako su se jučer u New Delhiju sastali direktor američke CIA-e William Burns i savjetnik indijskog premijera za nacionalnu sigurnost Ajit Doval.

Prema navodima medija The Hindustan Times, čelna osoba američke obavještajne službe doputovao u indijski glavni grad kako bi se sastao s nizom dužnosnika.

Ovaj se posjet, za kojeg još nema službene potvrde kako navodi spomenuti medij THT, poklapa s današnjim dolaskom u New Delhi čelnika ruske obavještajne službe (konkretno, tajnikom ruskog Vijeća sigurnosti – krovne organizacije toga tipa u RF) Nikolaja Patruševa, o čemu smo na ovom portalu već ranije izvijestili.

Međutim, prema maloprije objavljenim navodima glasnogovornika ruskog Vijeća sigurnosti Evgenija Anošina, Patrušev se tijekom posjeta Indiji nije susreo s direktorom američke Središnje obavještajne agencije (CIA) Williamom Burnsom.

“Patrušev se nije planirao sastati i nije se sastao s čelnikom CIA-e u Delhiju”, izjavio je Anošin, a prenose ruski mediji. Kazao je kako Patrušev ima naporan program tijekom posjeta New Delhiju, tijekom kojeg se “sastaje s čelnicima brojnih indijskih odjela i s vodstvom Republike”.

 





Komentari

komentar

You may also like