Johnson obećao nastavak vojne potpore Ukrajini, nastavljaju se napadi na Mariupolj

Britanski premijer Boris Johnson obećao je nastavak vojne potpore Ukrajini u telefonskom razgovoru s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim u nedjelju poslijepodne, prenosi BBC.

“Premijer je istaknuo daljnju predanost Ujedinjenog Kraljevstva radu s međunarodnim partnerima na koordinaciji potpore za jačanje samoobrane Ukrajine”, priopćeno je iz Downing Streeta.

Obojica čelnika naglasila su važnost sankcija u vršenju pritiska na ruskog čelnika Vladimira Putina i osudili su brutalne napade na nedužne civile nakon užasnih bombardiranja Mariupolja, stoji u priopćenju.

Johnson je objavio na Twitteru da je izložio Zelenskiju kako će raditi na promicanju interesa Ukrajine na sastancima NATO-a i G7 ovog tjedna.

“Velika Britanija će nastaviti jačati vojnu, gospodarsku i diplomatsku potporu kako bi pomogla okončati ovaj užasan sukob”, tvitao je Johnson.

Bombardiranje Mariupolja ne prestaje
Intenzivno rusko bombaridiranje Mariupolja se nastavlja, izjavio je regionalni guverner Pavlo Kirilenko.

“Oni nastavljaju napadati. Bombardiranje, zračni udari i pucnjava u gradu su konstantni”, rekao je on za BBC. Kirilenko je na čelu regije Donecka u kojoj se nalazi taj lučki grad.

Oko 400.000 ljudi u okruženju je u Mariupolju na Azovskom moru već više od dva tjedna, gdje se skrivaju od bombardiranja koje je, prema lokalnim vlastima, poremetilo opskrbu strujom, grijanjem i vodom.

Mariupolj je dobio na važnosti jer Rusija nastoji zauzeti većinu ukrajinske južne obale, a on leži između Krimskog poluotoka koji je anektirala Rusija i pokrajine Donjeck, kojom dijelom upravljaju proruski separatisti.

Komentari

komentar
You may also like