Johnson premješta preko 20 tisuća državnih službenika iz Londona na sjever Engleske

Britanski premijer Boris Johnson u četvrtak je kazao da će premjestiti četvrtinu državnih službenika u ministarstvima iz Londona na sjever Engleske kako bi time potaknuo razvoj siromašnog dijela zemlje.

“Premjestit ćemo ministarstva – državne tajnike, urede i sve – u velike sjeverne gradove i regije koji predstavljaju budućnost naše zemlje”, rekao je Johnson na novinskoj konferenciji, prenosi Financial Times.

Oko četvrtina od 92 tisuće državnih službenika bit će premješteno iz Londona na sjever Engleske do kraja desetljeća, piše britanski The Times.

“Naš rad da na ujednačavanju (razvoja) i prepoznavanju talenata i potencijala sjevera putem investicija sada je hitniji nego ikada prije”, poručio je Johnson na novinskoj konferenciji.

Laburistički gradonačelnik Manchestera, grada na sjeveru Engleske, Andy Burnham ovoga se tjedna usprotivio uvođenju novih restriktivnih mjera zbog koronavirusa, koje su uključivale zabranu barova i pubova, ako ne dobije 65 milijuna funti od Londona, ali je Johnson svejedno nametnuo mjere.

Gradonačelnik Manchestera ne želi pojačati restrikcije zbog covida-19, Johnson će ih ipak nametnuti





 

Komentari

komentar





You may also like