Julia Timoshenko pismeno se obvezala vratiti Krim Ukrajini ako pobjedi na izborima

U Ukrajini se 31. ožujka održavaju predsjednički izbori, a za čelnika države svoje su  kandidature prijavila čak 43 političara ili javna djelatnika. Prema  ukrajinskim istraživanjima iz siječnja o.g., vodstvo predizbornog rejtinga preuzeo je Vladimir Zelensky, osoba iz tamošnjeg show-biznisa, koji je s liderske pozicije potisnuo posljednjih mjeseci vodeću oporbenu političarku i bivšu predsjednicu vlade Juliu Timoshenko, dok je aktualni predsjednik Petro Poroshenko na trećem mjestu.

Je li upravo ta činjenica, ili nešto drugo bila povod za neobičan potez gđe. Timoshenko, nije poznato, ali očito je kako je ona zaigrala na sve ili ništa jer je vremena do održavanja izbora ostalo još relativno malo. Naime, Julia Timoshenko danas je potpisala pismenu obvezu prema kojoj se obvezuje „vratiti Donbass i Krim“ pod ukrajinski suverenitet ukoliko pobjedi na predstojećim izborima. Ukoliko ne ispuni svoje obećanje, izjavila je Timoshenko na konferenciji za medije, „podnijet ću ostavku s dužnosti predsjednice i otići. Donbass i Krim bit će vraćeni“. Problem je, međutim, u tome, što nije objasnila na koji način želi provesti svoje obećanje kada dođe na čelo zemlje.

Naravno, Julia Timoshenko ima i druge, puno ozbiljnije planove, pa u svom predizbornom programu obećava provesti zdravstvenu reformu i uvesti sustav obveznog medicinskog osiguranja, „uništiti“ oligarske klanove, korupciju i ne dozvoliti izlaz iz zemlje korumpiranim službenicima.

 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like