kabul taliban

Kabul: više od 170 mrtvih u napadu, Pentagon mijenja priču: bila je samo jedna bomba

Jedna, dvije ili sedam eksplozija. Toliko su raznovrsne informacije o napadu (ili napadima) oko aerodroma u Kabulu. Većina medijskih agencija prenijelo je jučer informaciju o dvije eksplozije (jedna kod ulaza Abbey, druga kod hotela Baron). Nekoliko sati poslije, svi veći mediji prenijeli su vijest o trećoj eksploziji. Talibanski glasnogovornik, ali i američki general su rekli da se radilo o planiranom uništavanju streljiva od strane američke vojske. Indijski UNI piše da je bilo “najmanje sedam eksplozija”.

Sada se opet događa obrat. Pentagon tvrdi da nije bilo ni druge eksplozije, one kod hotela Baron.”Ne vjerujemo da je došlo do druge eksplozije u hotelu Baron ili u njegovoj blizini. Mislimo da je bio jedan bombaš samoubojica”, rekao je general bojnik američke vojske William Taylor novinarima u Pentagonu, prenosi AP.

Broj umrlih od te, po zadnjim informacijama, jedne eksplozije, raste. Neimenovani talibanski dužnosnik je za BBC rekao je umrlo već “više od 170 ljudi”. Dopisnički tim Al Jazeere tvrdi da je umrlo “najmanje 110” ljudi. Poginulo je i 13 američkih marinaca i najmanje 28 talibanskih boraca.

Joe Biden je danas najavio kako je “još jedan teroristički napad vjerojatan” dok povlačenje “ulazi u najopasniju fazu”, prenosi CNN. Iz Bijele kuće tvrde da su do sada evakuirali oko 105 000 ljudi od 14.8, prenosi Reuters.

Komentari

komentar





You may also like